Yapay Zeka Etiği Divanına Davetlisiniz!

Yapay Zeka Etiği Divanına Davetlisiniz!

Resim üretebilen, metin yazabilen, diyalog kurabilen yapay zeka modelleri bir süredir hayatımızda. Dijital dünya internetin hayatımıza girmesinden bu yana en ciddi değişimini yaşıyor; artık sadece bilgiye ulaşmak değil, ihtiyacımız olan bilgiye hem daha hızlı hem de bizim için özelleştirilmiş bir şekilde ulaşabilmek mümkün.

Öte yandan yapay zeka bize tertemiz bir sayfa çizmiyor. Yapay zekanın düşüncelere farklı mesafelerde olduğu, toplumdaki önyargıları taşıdığı ve hatta güçlendirdiğine dair çok miktarda haber bulabilmek mümkün. Deepfake gibi yapay zeka ürünü içeriklerse gerçeklik algımızı yeniden ele almamız gerektiğinin sinyalini veriyor.

Yapay zekanın limitleri nereye uzanacak? İnsanlığın yapay zekaya aklıselim yaklaşımı nasıl olmalıdır? Yanıltıcı içerik üretimine karşı teknoloji geliştiricilerine hangi sorumluluklar düşüyor? Yapay zeka regülasyonları neleri ilke edinmeli? Yapay zeka terapi sunabilir mi, dahası fetva verebilir mi? Yapay zeka vacip mi?

Respect Graduate School'un düzenlediği Divan, Abant ruhunu canlandırma ve sosyal konuları masaya yatırma amacı taşıyor. Geçtiğimiz yıl göç, çevre ve demokrasi konularını ele alan Divan'ın konusu bu kez Yapay Zeka Etiği. 22-23 Haziran tarihlerinde Zoom üzerinden iki gün sürecek Divan’da katılımcılar, bu alandaki akademisyenlerin sunum ve müzakerelerini izleyebilecek ve müzakereye katılma fırsatı bulabilecekler.

  • Takviminize not alın:
    22 ve 23 Haziran Pazar;
    1pm-5pm EST (New York),
    19:00-23:00 CEST (Amsterdam, Berlin)
  • Kaydolun: Yapay Zeka Etiği Divanına kaydolun.
  • Bize fikirlerinizi söyleyin: Fazlasıyla belirsizlik taşıyan yapay zeka konusunda zihin fırtınasına katılmak ve düşüncelerinizin Sonuç Bildirgesi’nin yazımına katkıda bulunması için anketimizi doldurun.

Kaydolan tüm katılımcılarımıza Divan günü öncesinde, yapay zeka bilgilerinizi tazeleme adına, ekibimizin hazırladığı Yapay Zekaya Giriş (AI 101) dijital kitapçığımızı hediye ediyoruz.

22 Haziran'da görüşmek üzere!